2011-10-31

OPI Tatoo you want candy?

Mno...tento příspěvek bude živoucím důkazem toho, kterak reklamní masáž působí na podvědomí. Dáša měla najednou strašnou náladu na oranžovej lak (před pár dny). Vzpomněla si, že ač jí při aplikaci mini opíků tečou nervy, nejhezčí oranžová je právě tenhle malej šmejd od OPI. Název sem si musela vygooglit, snad je to dobře, každopádně je to z halloweenské mini sadičky 2009. Mám k němu osobní vztah. Tohle byla moje úplně první OPI sada. Ale teď zpět k tématu, no nebudu to okecávat, až po nalakování mi došlo jo aha vlastně, halloween....takže vidíte, proto jsem asi toužila po oranžových nehtech. Takže prd žlutooranžový listí a dýně (která mi stihla zplesnivět na balkoně, než jsem z ní stačila udělat polívku, na kterou sem se tak strašně těšila. Fuck.). Obyčejná americká mediální masáž. 
Každopádně ta barva je skvělá. Skvělá! Něco jako ta dýně. Nejhezčí oranžová, přesně taková ta k nakousnutí, veselá. Sluší mě. Hodí se k podzimu. No prostě to byl skvělej výběr. Až je mě škoda, že se mi po pár dnech totálně oloupal a právě si jdu lakovat jinej...
PS: ve skutečnosti je jakoby měkčí a zářivější. Omluvte moje flekatý ruce, no klasika, zima začíná.



2011-10-19

NYC Flat iron green

Jo temně zelená, ta je dobrá! Na doporučení Annie jsem si ji v létě pořídila a tenhle lak řadím do kategorie drogerkové must haves :) Temně zelená, hodně lesklá, skoro-černá ale ne tolik skoro černá, že je docela vidět, že to černá není (jé, ty máš černej lak? no znáte to přece :). Ale beztak si aspoň tak 6 z 10 civilistů bude myslet, že je to ňáká černá. Ale whatever, pro ty si ty temně zelený přece nekupujem! Nelakuje se sice úplně nejlíp tak pardon za to lakování, ale aspoň to máte autentický. Nicméně tato krásně temně zelená barvička, tak trošku jelly, lesklá a tajemná, jako noční hladina rybníka....a za 30 kaček? Myslím, že je to jedna z těch drogerkových barev, která opravdu stojí za to.

 Jen tak mimochodem, v poslední době jsem si koupila asi historicky nejmíň laků, nějak jsem otrávená ze všech těch nových kolekcí, nic mě nezaujme, vánoční kolekce OPI mě vyloženě nasírá, protože co to jako je? Kde je Smitten with mittens, Merry midnight, Tease-y does it? Ach jo :( já jsem tak zklamaná, protože na vánoční kolekce se vždycky těším celej rok! Přemýšlím o Warm and fuzzie, možná Pepe's purple passion...aaach jo...už někdo laky z té vánoční máte? A dobrý? Já mám teď asi prostě nějakou lakovací krizi! Máte to taky někdy tak?
Jsem dneska projížděla net, protože přece už jsem trošku nervní, jak jsem si dlouho žádnej lak nekoupila, no a po chvíli jsem to znuděně vzdala a šla si spravit oko nalakováním Teasyho.


2011-10-17

Zase - Akce plná miska

Ahoj, dnes to bude jen takovej rychlej a hodně aktuální update pro všechny holky z Brna a okolí, kterým nejsou lhostejný osudy opuštěných pejsků a koček. Jako už po několikáté se ode dneška až do středy koná charitativní bazarový prodej Plná miska, celý výtěžek jde na zvířátka :)
Takže si můžete něco pěknýho za pakatel koupit a ještě uděláte nějakej dobrej skutek. Já se tam rozhodně opět chystám, protože se tam dají sehnat pěkný kousky (viz můj starší článek). Potkáme se tam? :)

obrázek vypůjčen z www.akceplnamiska.cz, kde najdete i bližší info.

2011-10-15

Drugstore mini haul :)

Už mám trošku nervy na tohle počasí, laky nejdou fotit :-) takže proto teď spíš kosmetický články :) No ale ne že bych vám v této oblasti neměla co říct, to určitě ne. Takže například teďka vám představím pár drobností z drogerky, co jsem nedávno pokoupila a už i stihla pořádně ozkoušet. Třeba vás něco inspiruje.


1) Balea náplasti na puchýře
Nedalo mě to. Musela jsem je vyzkoušet. Nedávno jsem měla na obouch nohách puchýře jako pětikačky a Compeedky spolehlivě zabraly. Jenomže než k tomu došlo, spotřebovala jsem celý balení (5ks/100Kč), tak mě pořád lákalo zkusit podstatně levnější alternativu - a to Balea 8ks/50 Kč - balení obsahuje 4 velký (jsou o něco menší jak Compeed) a 4 malý náplasti. Jako je to dobrý jako nouzovka, ale jinak bych řekla asi nic moc. Během jednoho dne se mi obě totálně slepily, kdežto Compeed opravdu vydrží až několik dní, jako píšou na obalu. Je to škoda, Baleu mám ráda, ale pro příště si koupím znova Compeed, když už se mi udělá puchýř, chci jistotu, že na něj budu mít pořádnou náplast. Zbytek tohoto balení jsem si hodila do své kabelkové lékárničky pro případy nouze....Co vy a puchýře/ náplasti na ně?

2) Maybelline Colorama Berry Sweet
Jooo a kdo říká, že tam nemaj pořádný barvy? Maj furt hezký a furt za 30 kaček. Ale věřím, že takovej typ barvy už asi doma máte. Ale věřili byste tomu, že já žádnej podobnej odstín doposud neměla? No fakt. Bude samostatnej post a swatch, ale to až se mi podaří dělat nějaký normální fotky :-)

3) Montagne Jeunesse čokoládová maska.
Tak tohle je hotová čokoládová bomba. Neskutečně mňamózně navoněná relaxační bahenní maska, to pravý pro očistu pleti a zároveň ji příliš nevysuší, jako to bývá u takových typů masek zvykem. Je určena  pro normální/suchou pleť s problémovější t-zónou, zároveň má čistit póry a hydratovat a zklidňovat pleť. A řekla bych, že to splňuje, protože pleť je po ní hladká jako miminkovskej zadek, ale zároveň necítíte napjatost a vysušenost. Koupila jsem ji v Rossmannu v akci za 29 Kč, normálně stojí 39, v Tescu jsem ji viděla dokonce za 50 Kč! Což není úplně nejlevnější, když tu masku máte tak odhaduju na maximálně tři použití. Máte někdo s touto, nebo ostatními maskami této značky zkušenost? Dost mě v Tescu zaujaly i dvoufázový MJ masky na vlasy, ale jako tyvole, 60 Kč za pytlíček, a na moje dlouhý vlasy určitě tak na jedno použití? Ale kdybych věděla, že bude super, klidně za ni ty peníze dám. 
Každopádně tuto masku doporučuju, už jen kvůli té omamné a úžasné vůni, skvělá věc na relaxační odpoledně.

4) Balea sprchové gely
Taky je tak milujete jako já? Můj absolutní favorit je ta první varianta vlevo, nemůžu se ho nabažit. Skvěle sladce zahřeje, ideální doplněk do horké sprchy v tomto počasí, mám chuť ho sníst. Tak neskutečně povedenou  ultramegasladkou kombinaci kokosu a vanilky jsem ještě neviděla. A ten druhej je taky super, sice se někdo trošku sekl v etiketě, není to mandle a růže či co tam píšou, ale broskev (a možná trošku té růže, no :). Ideální kamarád do ranní sprchy, milá, svěží vůně. Někdo říká, že tyto sprcháče za 30,- jsou nanic a vysušují, ale já si je nemůžu vynachválit, do sprchy už pár let střídám jedině věci od Balea a jsem moc spokojená, za ty prachy. Akorát mě mrzí, že když mi voní sprcháč, to tělový mlíko ve "stejný" vůni je nepovedenej humus. A nebo když voní hezky, tak pak divně smrdí na kůži. Tělová mléka Balea jsem už teda bohužel jaksi vzdala. Navíc beztak vůbec nehydratujou.


5) Freeman čistící pěna
Co se týče konzistence čistících výrobků, nevím proč, ale nejraději mám pěnu. Proto jsem po týto šla jak po uzeným. Tento má být bez sulfátů a parabenů, je s výtažkem s granátovýho jablka, aloe vera a taky kakaovým máslem. Trošku jsem se toho bála, aby mě to máslo nedělalo na pleti neplechu, ale vůbec, strašně mi sedl. Vůně je hodně svěží a poměrně výrazná, což se mi prvně nelíbilo, jak už sem někde psala tak moc parfémovaný věci na obličej nemusím, ale ve finále je mi to při samotným čištění moc příjemný, osvěžující a na každý čištění pleti se vyloženě těším. Pleť je po něm sametově hebká a čistá, tamponek při následným dočišťování micelárkou téměř bez poskvrnky, dá se říct čistej! Určitě doporučuju.

6) Freeman stylingový krém
Jo, zas ta vůně. Já se přiznám, jsem strašně manipulovatelná a hezký obaly a úžasný vůně - na to mě dostanete. Freeman mi byl vždycky sympatickej, už kdysi dávno, když mi bylo asi 15 a nějaká Balea a spol. byla hudba daleké budoucnosti, jsem jejich věci ráda používala. Až teď se k němu pomalu vracím, když jsem zaregistrovala velkej regál s výrobky v místní Tetě a na radu Plum foolery omrkla kosmetiku v Tescu.  (mimochodem, díky za tip :-) A chci vyzkoušet snad všechno!
Ale teď ještě zpátky k tomuto krému. Píšou, že je to stylingový přípavek, je to věc, kterou si vetřete do vlhkých konečků. Měla by zanechat vlasy rovné, hezké ucelené konečky a hydratovat. Jo znova, ta vůně, to je tropickej ráj! Neřekla bych, že je to nějakej echt zázrak, prostě docela průměrná péče do konečků, jakých mám doma osumsetšest, nedá se říct, že by to neúčinkovalo, ale wow efekt se u mě taky nekoná. Znova bych si to už asi nekoupila, nicméně je to příjemnej výrobek, kterej ráda používám, jo teď už potřetí, už kvůli té vůni :)))

A tak jsem si tak nějak samovolně vytvořila Freeman wishlist, protože přeci omamně voňavý věci s hezkejma obalama a navíc netestovaný na zvířatech, žejo.

Peeling a krém na nohy, protože bych si měla konečně na ně něco pořídit a ne na ně vypatlávat moje oblíbený Bodyshopácký másla.
Coconut guava tělový mlíko, protože miluju kokos, ale kokosově navoněný věci bývaj většinou tak divně hnusný, ale toto je pecka. Mimochodem, pro milovnice sladkýho doporučuju tohle, to mám doma a je mňam.
Minimálně jednu masku a peeling, ale nemůžu si ani vybrat.

Nemáte nějaké tipy, ozkoušené výrobky od nich? Btw vše uvedený výše v mým wishlistu je v Tescu k dispozici.

2011-10-12

YSL Touche eclat

...Aneb, něco na něm asi je nebo co. Každá třetí blogerka ho má, každá druhá po něm touží, je to mýtus, svatej grál, něco jako rudá chanelovská rtěnka. Já ho nikdy zvlášt neuctívala a nijak zvláště mě nezajímal (dokonce mám pocit, že jsme ho už jednou kdysi dávno doma měli), co jsem o něm načetla, tak mi přišel trochu overhyped a tak vůbec, jsou lepší věci, za kterých utratit přebytečnejch pár stovek, žejo. No ale když se vám objeví doma, nevyzkoušejte ho, zvlášť, když se o něm píšou takový oslavný eseje.



A možná, že na něm opravdu něco je. Je lehounký, takže ta textura se krásně hodí na jemnou pokožku oka. Je v peru, jeho aplikace je mi maximálně sympatická, jednoduchá a rychlá, prostě přesně to, co člověk po ránu potřebuje. No a nedělejte si iluze, je to dobré spíš na projasnění pohledu, osvěžení vzhledu, částečný zamaskování flámu či probdělý noci, ale pokud máte pod očima tmavý modrofialový kámoše, myslím, že ani toto nemá šanci...Zkusila jsem to zdokumentovat, snad je to tam aspoň trošku vidět, že to něco přece jen dělá a v reálu má člověk hlavně takovej jasnější a odpočatej vzhled. Naštěstí na kruhy pod očima ani jiný podivnosti v oblasti očí netrpím, takže na zkrásnění to u mě funguje perfektně. Dokonce uvažuju, že si pořídím vlastní kus :-)

Btw, pokud uvažujete o nákupu, na ebay dejte bacha na faky, četla jsem, že se hodně padělá
Mohu doporučit třeba tuhle stránku, ale odstín 2, kterej mám, maj už docela dlouho vyprodanej...


2011-10-10

Mascaras: Winners & losers

Tak jsem se rozhodla napsat článek o řasenkách, protože mám co říct jak k favoritům, tak v totálním propadákům. Jdeme na to, jen bych chtěla předem říct, prosím nebijte mne za moje řasy, opravdu když je příroda rozdávala, tak se na mě nedostalo, pač jsem se zasekla u stánku s malejma prsama, kde jsem dostala přidáno :) A navíc - komu jinýmu jsou všechny tyto zázračný řasenky určeny, než holkám s nedokonalejma řasama. Kdybych byla od přírody mrkačka, přelíznu je jednou vrstvou jakékoli řasenky a nic řešit nemusim :)
Tyhle tři jsem si vzala na paškál:


1) YSL False lash effect - verze shocking.
Pořád přemejšlím, jestli tuto řasenku nepomluvím neprávem, neb si nedovedu vysvětlit, co je tohle za sračku a tragédii. Možná za to totiž může parfumerie, která nám prodala vadnou/starou/již otevřenou nebo prostě jinak špatnou řasenku. Předesílám, že je skoro nová, je kupovaná na DM a teďka lituju, že sme se nechaly s mamkou "ukecat", pač jsem ji původně poslala pro Chanel Inimitable. Příšernost. Nabírá strašně moc barvy, šíleně žmolkuje, slepuje řasy. a to je prosim jen jedna vrstva, já na svý pidiřasy dávám obvykle tak 2-3 vrstvy, takže žádný lepení ani žmolkování neakceptuju. Podívejte se i na ten štěteček, už mu to kouká z očí, co je zač, celej takovej divně rozježenej. Prosímvás máte ji někdo doma? Máte obdobnou zkušenost? Jsem v šoku právě proto, že původní klasickou YSL False lash effect jsem milovala, koupila si ji několikrát po sobě a přestala kupovat jen proto, že jsem objevila daleko levnější a dostupnější řasenku, se kterou jsem moc spokojená. Dokonce jsem i vyhrabala ultrastarou fotku, kde mám klasickou YSL (druhé foto), no posuďte sami ten rozdíl:



2) Bourjois Ultra volume glamour - pro citlivé oči
Jo, tohle je ta proslulá řasenka z beautyboxu, kterou má doma asi hodně z vás. Co na ni říkáte? Podle mě takovej průměr, nenadchne, neurazí. Nežmolkuje, ideální na "rychlý" líčení, když nestíháte, ale už bych si ji znova nekoupila. Docela totiž "zatěžuje" řasy, který jakoby pod její vahou klesnou, takže nějakej efekt je v pr... :) Co na ni říkáte vy?




3) Oriflame Wonderlash Intense
Absolutní vítěz a favorit pro mě. I když z fotky může být efekt trošku matoucí a podobnej jako Bourjois, nenechte se zmást. Zaprvé moje řasenka mele z posledního, takže je jinak daleko lepší a taky, ten efekt vydrží celej den, řasy jsou nadzvednutý a neklesnou jako u B. Navíc, stojí v akci asi stovku, takže krásná práce. Musela jsem se sice naučit s ní zacházet, abych byla s efektem spokojená, ale to je to nejmenší. A to jsem byla vždycky ke gumovým kartáčkům maximálně skeptická :)



Za ta léta, co se snažím, aby moje řasy vypadaly aspoň trošku hezky, mám vyzkoušeno kdeco. Nyní mám políčeno na řasenku Maybelline One by one (měla jsem Falsies a byla fajn). Jaké jsou vaše tipy?
Jinak co se týče dalších řasenek, za vyzkoušení a bližší prozkoumání rozhodně stojí:

Lancome Hypnose
YSL False lash effect
Helena Rubinstein Lash queen feline (ale ta cena, au :( )
Estée Lauder Sumptuous



2011-10-05

Fall random

Aneb když vás všechno sere, jděte do lesa :-) Letošní podzim je skutečně nádhera. Jaké jsou vaše zaručené dobíječe energie? U mě je les kouzelný místo, kde se člověk maximálně zarelaxuje a toho nikde jinde nedosáhnu.
Btw na posledním fotu můžete vidět výsledek mýho experimentu stahování černé, konečně jsem hnědovláska, a moc spokojená, hodně jsem se bála a jak bylo vidět, i kadeřník málem zešedivěl. Ale dopadlo to dobře a do budoucna možná ještě kousek zesvětlím :)








2011-10-02

Maybelline Cherry sweet

Krásná barvička, i když možná toto je asi jeho první a poslední fotka (teda jo, první možná ne, už jsem ho tu myslím kdysi postovala ve verzi jako topcoat). Při focení mi chudák spadl a nakřápl se, no bylo mě ho tak líto vyhodit, že jsem se ho pokusila vyléčit lepící páskou  :) Uvidíme, kolik vydrží. Nicméně byla by to docela škoda, neb je to krásná barva - základ není ani tak třešňovýjako podle mě spíš malinový želíčko a v něm jsou poměrně velký různobarevný třpytky. Ač má poměrně sheer konzistenci, ve 2-3 vrstvách krásně kryje! Opravdu moc pěkná a šťavnatá barva. A jsem ráda, že jsem ho objevila v naší drogerce, protože se mi lak tak líbil, že jsem si ho prve chtěla objednat dokonce z ebay, kde bych zaplatila určitě víc než jen nějakých 30 či max 60 kaček....Určitě doporučuju.

Really pretty color, I like shades like this. I'd say this is rather raspberry than cherry coloured sheer jelly base with multicolored glitter. Nothing too unusual, but I just like it, it's juicy, it's pretty, it's wearable. And it was a nice surprise that although it seems really sheer, it just needs only two or three coats to be fully opaque. 



Related Posts with Thumbnails